avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de șomaj constituie vechime în munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de șomaj constituie vechime în munca ?

Perioada de șomaj constituie vechime în munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 24 Martie 2024
Perioada în care o persoană a beneficiat de indemnizaţie de şomaj constituie vechime în muncă numai dacă drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art.15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.

Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, aceste perioade nu mai sunt recunoscute de lege ca fiind vechime în muncă, ci perioada asimilata ca stagiu de cotizare pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! va rog sa mi spuneți dacă perioada cat am stat ... Missellie 58 Missellie 58 Bună seara! Va rog sa mi spuneți dacă perioada cat am stat în șomaj se calculează ca și vechime în muncă. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Șomaj - vechime in munca AntoanetaAndrei AntoanetaAndrei Am 14.5 ani vechime și trebuie să mi se adauge 2 zile la concediu de odihna, însă 10 luni le am de șomaj primit în anul 2000 încadrat în legea ... (vezi toată discuția)