avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Se poate anula un Titlu de Propietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Se poate anula un Titlu de Propietate facut in 2005 ...

Buna ziua ,
Se poate anula un Titlu de Propietate facut in 2005 de care nu am stiut decit in 2021 dupa care am fost dat in judecata pentru mejda care este de fapt cu Casa construita pe terenul meu si ar fi vrut sa mai ia teren la noua mejda de la mine , ceruta acum .

Titlul de Propietate al vecinului este facut pe mama lui care nu a mostenit teren, (decit tatal sau copii de la bunicul sau) 700 mp de la Bunicul sau , plus casa construita abuziv in 1961 pe terenul meu unde la intocmirea Titlului declara 380 mp curte si cu cele 7 arii ar fi avut 1000/1100mp .
In plus a facut tirziu in 2005 titlul de proprietate declarind 380 mp curte si de fapt de cind stiu eu de peste 60 ani are 460/470 mp curte din care eu as cere la anularea lui cei 63 mp , deci tot ii ramine mai mult decit a declarat . Mentionez ca eu am declarat 500 mp curte dar nu i-am avut niciodata chiar si cu cei 63 mp care ii cer acum ma apropii de de 500 mp.
Acum face un desen un topograf dupa desenele de la proces .

Acum dupa masuratori judiciare , am aflat ca titlul nu are incluse cele 7 arii mostenite (de la bunicul sau ) incluse si eu am la el 63 mp teren arabil pe care ii revendic cu mejda, care este in acum in proces .!

Dar vreau sa cer anularea Titlui de Propietate (cu mentionarea mejdei intre noi si normal trasarea ei) ,care s-a gresit deoarece in Procesul Verbal de punere in posesie al Reclamantului este trecut la teren PRIN CONSTITUIRE 1400 mp care nu exista in realitate iar pe Titlu apare Teren prin RECONSTITUIRE 1400 mp arii care nu exista in realitate sunt luati de la celalalt vecin , din care cei 63 mp teren arabil care ii revendic eu , rezultind la masuratori ca Reclamantul nu a luat terenul din mostenire , cred ca nu a stiut sau a lasat liber ca teren neidentificat fiind teren finat/pasune: ,mai mult nu pot ca este casa construita , iar restul suprafetei este peste Titlul de Propietate a celuilalt vecin ( obtinut legal prin Reconstituire, ca de alfel si al meu TP este tot prin Reconstituire ) luand si de acolo teren . Normal ca toate sunt intravilan in vatra satului .

1. POT cere anularea Titlui de Propietate al vecinului facut pe numele mamei care nu ar avea decit curtea declarata de 380 mp pe numelei . Nu exista act de succesiune , cu mostenirea de 700 mp dupa Bunicul Reclamantului si nu recunoaste acea suprafata de 700 mp luind numai terenul arabil lasand fineata si luand restul de la celalalt vecin de care am spus .?
2. Cel mai important raspuns pentru mine si anume : Pot face mejda cu cei 63 mp teren arabil ceruti de mine daca se anuleaza Titlul de Propietate al vecinului ??? Mentionez ca Vecinul ramine cu casa si curti de 403 mp ocupati in aceasta configuratie nemodificata din 1961 de cind a construit casa . El acum declara numai 380 mp .

Normal cu initierea altui proces ca am inteles ca numai asa se poate .
Eu plateam de fapt diferenta la curti la imopzit de zeci de ani , primaria odata ce incasa impozit de curti nu conta de la cine ..?

Procesul actual este pentru stabilirea mejdei intre noi dar am dat/descoperit aceste neregului si nici nu stiam de Titlul de proprietate al Reclamantului/vecinului decit din vorbe cu 3 luni inainte de proces . Toate au pornit de la Primaria comunala , care ar fi trebuit sa faca procesul de punere in posesie numai pe baza unui desen de topograf fiind teren pe care l-a cerut in 2005 Titlu prin Constituire, cu verificarea si acordul vecinilor , eu asa am stiut , poate gresesc ,

Dar la noi in Romania stie toata lumea se poate scrie si face orice de cine vrea si are posibilitate sau cauta cu orice pret sa faca abuzuri .

O parere personala ar fi binevenita la cine a patit sau stie in amanuntime acestea .
Multumesc de atentie !
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2024
lost1989, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)