avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Sunt în concediu creștere copil, pot să ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Sunt în concediu creștere copil, pot să realizez ...

Bună ziua. Sunt în concediu creștere copil, pot să realizez venituri(10000 lei) angajându-mă la o altă firmă pe o perioadă determinată(3-4 luni) fără să fie afectat concediul de creștere copil. Mulțumeasc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:30, 26 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe durata CCC puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației minime ( 2,5 la valoarea indicatorului social de referință).

ISR x 2.5 = Indemnizația (minimă) de creștere a copilului
598 lei x 2.5 = 1.495 lei.

8 x 1.495 = 11.960 de lei , cuantumul veniturilor nete care se pot realiza intr-un an calendaristic pe durata CCC fara sa pierdeti indemnizatia

Ceea ce inseamna:
996 lei net/luna = 1703 lei brut/luna ..echivalent cu un c.i.m. cu timp partial de maxim 4 ore/zi
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar in ccc. job part-time Mihail9 Mihail9 Buna ziua. Ma numesc Mihai. Am si eu o intrebare careia nu ii gasesc raspuns. Am doua locuri de munca unul full time la care castig 3800 ron si un al doilea ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu de cresterea copilului, si vrea sa va intreb ... Dan_23_ro@yahoo.com Dan_23_ro@yahoo.com Sunt in concediu de cresterea copilului, si vrea sa va intreb daca pot avea si calitate de administrator intr o firma. Multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara , care sunt veniturile pe care le pot avea pe langa ... Madalina12345 Madalina12345 Buna seara , care sunt veniturile pe care le pot avea pe langa indemnizatia de crestere copil, adica ma intereseaza daca primesc o suma de bani de la o ... (vezi toată discuția)