avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua ! Va rog să mă ajutați cu un răspuns . ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua ! Va rog să mă ajutați cu un răspuns . Sunt angajată ...

Bună ziua ! Va rog să mă ajutați cu un răspuns .
Sunt angajată din 1998. în 2003 am născut, am întrat în concediu pentru îngrijirea copilului, am reluat munca în 2005 și de atunci pana azi nu am avut nici o zi de concediu medical.
Menționez ca sunt diagnosticată cu scolioza de la 16 ani ( 53 grade ) iar în ultimul timp pur și simplu nu pot sa mai merg la lucru din cauza durerii insuportabile și a faptului ca nu pot respira. Oare aș putea beneficia de concediu medical ?
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
LIDI., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 26 Martie 2024
Buna seara.Solicitati o adeverinta de la locul de munca din care sa reieasa ca aveti cotizatiile platite,aceasta fiindu-va necesara pentru consult la medicul de familie(uneori sistemul nu este actualizat de aceea este necesara aceasta adeverinta) dupa care acesta va decide ce ar fi de facut si daca este cazul va poate da si concediu medical.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, trebuie să îndepliniti cumulativ următoarele condiții:
a) un stagiul minim de asigurare necesar deschiderii drepturilor privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate; (Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.)

b) să prezinte adeverința eliberată de plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni, după caz.

~ final discuție ~