avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire amenda achitata In cazul in care instanta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire amenda achitata In cazul in care instanta hotaraste ...

Restituire amenda achitata

In cazul in care instanta hotaraste inlocuirea pv de contraventie cu avertisment, fara sa dispuna si restituirea sumei achitate ( desi s-a solicitat), cum se procedeaza pt recuperarea banilor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:41, 26 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ce aveți o hotărâre definitivă o legalizati și depuneti o cerere de restituire a sumei plătite, însoțită de o copie a acelei hotărâri la administrația financiară din primăria de care aparțineți.
Unele pareri sustin necesitatea unei cereri de completare dispozitiv pe motiv ca primaria poate refuza returnarea banilor cat timp instanta nu a precizat expres acest lucru
Cum se petrec lucrurile in realitate?


latka a scris:

După ce aveți o hotărâre definitivă o legalizati și depuneti o cerere de restituire a sumei plătite, însoțită de o copie a acelei hotărâri la administrația financiară din primăria de care aparțineți.


În realitate se petrec cum v-am precizat, conform art. 168 din codul de procedură fiscala. Dacă instanța modifica sancțiunea principala contravențională din amenda, în avertisment (hotărâre definitivă) este evident ca e o suma plătită fără o baza legală și trebuie restituita.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie. proces verbal. amenda contravetionala undita undita Hotărâre judecătorească amenda contravențională Buna ziua anul trecut în martie am primit un p.v. cu o amendă contravențională art4 lit a ... (vezi toată discuția)
Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare rovinieta resursesbc resursesbc Buna ziua. Am avut o amenda pt lipsa rovinietei,pe care am platit-o. Am contestat pv de contraventie, judecatoria a inlocuit amenda cu avertisment. Care sunt ... (vezi toată discuția)