avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Avem o hotarare in care se spune ca pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Avem o hotarare in care se spune ca pensia de intretinere ...

Buna ziua. Avem o hotarare in care se spune ca pensia de intretinere "se va achita până la majoratul minorului sau până la intervenirea unei alte cauze de modificare ori încetare a obligaţiei de întreţinere" Ce trebuie sa facem in cazul in care adolescentul este inscris intr-o forma de invatamant la implinirea varstei de 18 ani?
Cel mai recent răspuns: doo.ditza , utilizator 17:05, 8 Aprilie 2024
Fiul dvs va formula acțiunea in nume propriu, ca reclamant datorita faptului ca este major.Va solicita obligarea tatălui la plata pensiei pana la finalizarea studiilor universitare dar nu mai mult de 26 de ani.
Adolescentul face 18 ani in mai si este in clasa a 11-a de liceu.Deoarece pana primim o hotarare am constatat ca dureaza cateva luni, pot face eu cererea de acum, in numele lui ?
Nu este posibil...
Pensie se va primi de la data depunerii cererii, deci nu se pierde nimic. Sa o depună în mai.


gi-jane2 a scris:

Pensie se va primi de la data depunerii cererii, deci nu se pierde nimic. Sa o depună în mai.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! am un copil, major acum ,in clasa a 12.a. am o ... mshboss mshboss Buna tuturor! Am un copil, major acum ,in clasa a 12.a. Am o hotarare judecatoreasca in baza careia trebuie sa platesc o pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)