avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , As vrea sa știu dacă ne-am hotărât să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , As vrea sa știu dacă ne-am hotărât să mansardam ...

Buna ziua ,
As vrea sa știu dacă ne-am hotărât să mansardam blocul trebuie sa fie de acord toți locatarii?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:04, 28 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 51 din Legea 196/2018 nu cere unanimitate ci doar o majoritate calificata de 2/3
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.

Sub rezerva ca statutul asociatiei nu are prevederi mai restrictive aceasta ar fi majoritatea ceruta de lege pentru mansardarea acoperisului.

Faceți vorbire despre „ toți locatarii”. Este vorba despre o asociație de locatari ?

Ar trebui să precizați și care este scopul mansardării imobilului, respectiv care ar fi impactul asupra celor de la ultimul etaj.

ileanalipan a scris:

Buna ziua ,
As vrea sa știu dacă ne-am hotărât să mansardam blocul trebuie sa fie de acord toți locatarii?

Inainte sa va apucati de asemenea tampenii (mansardarea blocului). ar trebui sa vedeti ce au patit cei care au mai facut asta.
Au facut ei planul si au fost toti de acord ca daca mansardeaza si mai fac un nivel vor vinde si vor castiga mii de euro fiecare.
S-au apucat de mansardare si au stat in santier ani de zile in praf si zgomot.
Intre timp preturile la materiale au crescut si a trebuit sa achite mai mult. S-au terminat in final dupa 2 3 ani ( un an a durat numai sa ia autorizatiile) si la sfarsit cand sa vanda au crescut preturile.
Nu au avut ce face si au vandut cu profit infim aprope de zero.
La vanzare dupa incepere folosirii si-au dat seama ca au adaugat inca 6 apartamente si nu mai au locuri de parcare . Mansarda a inceput sa curga imediat dupa vanzare. Firma care facuse lucrarea nu mai era de mult fiiind in faliment desi era o mare firma din Bucuresti.
A trebuit sa platesca ca doar e parte comuna si au iesit in pierdere si au ramas cu zgomot care se propaga in tot blocul si cu scandaluri si lipsa locuri de parcare.
La unii chiar a luat foc dupa cativa ani.

Cautati va rog mansardare bloc si vedeti problemele celor care au facut asa ceva.
Asociatiile care au bani si minte decid cumpararea apartamentelor cand este unul din asociatia lor de vanzare nu mansardare.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
w_v_w_v, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


w_v_w_v a scris:

Inainte sa va apucati de asemenea tampenii (mansardarea blocului). ar trebui sa vedeti ce au patit cei care au mai facut asta ...

Minunata aplicare a Principiului nr. 1 a lui Murphy "Daca ceva poate sa mearga prost atunci SIGUR va merge prost" cu adagiul strict necesar "Doar suntem in Romania!". Insa nu dovedeste decat incompetenta si naivitatea celor implicati. Se poate scoate la vanzare/inchiriere pe durata constructiei suprafata acoperisului iar cheltuielile de construire sa fie suportate de cumparator, pot fi specificate clauze clare cu penalizari serioase privitor la galagie, mizerie, si durata operatiunii de construire. Se poate stabili ce materiale are voie sa foloseasca, etc.

~ final discuție ~