avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 17/2014 teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 17/2014 teren extravilan

Legea 17/2014 teren extravilan. Am un teren extravilan și doresc să-l dau la schimb cu un apartament. Mai trebuie sa trec prin procedura de listare la primărie a terenului sau pot face direct un contract de schimb de imobile fără a mai fi nevoie de aceasta procedura ?
Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
Alessyaalx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alessyaalx , utilizator 23:10, 26 Martie 2024
desigur, este o vanzare. reciproca, ce-i drept

adriandimitriu a scris:

Mulțumesc. Auzisem diferite păreri precum ca făcând un schimb de imobile nu ar mai fi nevoie sa parcurg etapele legii 17/2014 de aceea am preferat sa adresez o întrebare și aici, poate a mai trecut cineva prin această situație.

adriandimitriu a scris:

Am mai găsit și acest paragraf : citez

"De asemenea, pe lângă toate restricțiile pe care procedura le aduce proprietarilor de terenuri și potențialilor cumpărători, aceasta nici nu acoperă în integralitate situațiile pentru care a fost reglementată (ex. procedura nu reglementează condiții aplicabile Contractelor de schimb prevăzute de art. 1763 – art. 1765 Cod.civ., nu aduce amendamente concrete în privința modului de transfer al dreptului de proprietate în cadrul executării silite s.a.)"

~ final discuție ~