avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... emitere duplicat certificat de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

emitere duplicat certificat de proprietate

este posibila obtinerea unui duplicat la certficatul de proprietate pierdut?
Care sunt etapele ce trebuie parcurse ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:42, 3 Februarie 2010

Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depune la primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu.
cererea va fi însoţită de următoarele acte:
-anunţul din Monitorul Oficial al României privind declararea pierderii titlului de proprietate,
-certificatul fiscal recent privind imobilul,
-copiile actelor de identitate ale titularilor,
-declaraţia notarială pe proprie răspundere a titularului menţionat în titlu de proprietate în care să se arate ca nu a înstrăinat sub nici o formă imobilul şi că nu au fost şi nu sunt litigii pe rolul instanţei de judecată care să aibă ca obiect imobilul menţionat în titlul de proprietate, precum şi orice alte acte pe care primăria le consideră necesare.
Cererea se depune la prefectura, nu la primarie (emitentul TP este comisia judeteana)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru titlu de proprietate LittleMary LittleMary Buna ziua, As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a scoate un duplicat al titlului de proprietate. Mentionez ca l-am dat pierdut in Monitorul oficial ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate deteriorat - cum se obtine un duplicat? gicamarin gicamarin un proprietar de teren din comuna mea a deteriorat titlul de proprietate deoarece la tinut impaturit si purtat prin buzunare.poate obtine ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate, duplicate Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! As dori si eu o informatie, care ar fi procedura de obtinere a unor duplicate pentru actele de proprietate al unui teren , actele le-am pierdut in ... (vezi toată discuția)