avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal incheiat pe numele altei persoane decat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal incheiat pe numele altei persoane decat cel care a savarsit fapta. LIPSA VERIFICARII CORECTE DIN PARTEA POLITISTULUI.

Buna ziua,

In seara de 07-03-2024, o ruda, care are acelasi nume de familie cu mine si care este nascuta la 3 zile distanta, conducea un autovehicul in timp ce a fost oprita de către un echipaj de poliție pe raza localității Slobozia. Acesta s-a identificat in mod fals ca fiind eu, neavand cardul de identitate asupra lui, dar stiind data mea de nastere si numele, Politistul nu a facut verificari suplimentare, luand de bune informatiile false transmise de acea persoana.
Respectivul s-a ales cu o amendă care de fapt este pe numele meu
, fapt constatat si pe portalul hub.mai.gov.ro. Fac mentiunea ca la data respectiva eram in Bucuresti, fapt ce poate fi dovedita cu martori.
Va rog, ce ma sfatuiti in aceasta situatie? Ce pot face? Va mulțumesc din suflet!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
aurash29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:31, 27 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti-i rudei sa plătească amenda și atrageti-i atenția ca ce a făcut e infracțiunea de fals privind identitatea. Alternativ, faceți plangere împotriva amenzii și plangere penala împotriva rudei și cereți suspendarea judecății plângerii contravenționale pana la soluționarea dosarului penal.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Persoana respectiva are permis auto si, daca da, nu este suspendat...?
Daca nu are... pe langa fals o sa mai fie cercetat si pentru conducerea auto pe drumurile publice fara permis...

Poate va intelegeti, va plateste amenda si nu mai ajungeti la parchet...

~ final discuție ~