avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Suntem 2 blocuri cu un total de 120 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Suntem 2 blocuri cu un total de 120 de apartamente, ...

Buna ziua! Suntem 2 blocuri cu un total de 120 de apartamente, intr-un ansamblu nou construit, eu sunt presedintele unui bloc. Dezvoltatorul pentru ca nu s-a inteles cu mine (pt ca i-am cerut sa faca autorizatia de securitate la incendiu pt bloc si parcare), a facut asociatie cu 4 apartamente vandute, a numit presedintele si administratia dupa nevoile dansului. Pentru ca se parca neregulamentar in curtea complexului s-a propus montarea de bariere. In AG avuta s-a votat cu majoritate de 20 contra si 7 pentru montarea de bariere. In blocul alaturat s-a votat 33 pentru cu 24 impotriva. Acum dezvoltatorul care a cumparat un apartament pt baiatul lui mi-a trimis documentele de aderare la asociatie si totodata i-a pus si pe cunostintele carora le-a vandut apartamente sa trimita actele pt aderare in scopul de a obtine 2/3 pt montajul de bariere. Intrebare daca proprietarii care imi trimit actele de aderare nu au fost prezenti si nici nu aderasera pot intoarce votul AG ? Rezultatul votat ramine definitiv pina la urmatoarea AG ? Dezvoltatorul daca mai trimite documente de aderare si reuseste sa stranga semnaturi ( ale proprietarilor care nu faceau parte din asociatie la momentul AG) 2/3 din ambele blocuri, poate pune bariere fara acordul nostru al AG ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
cirnu72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:45, 27 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Game of Thrones nu alta ceea ce se intampla cu asociatiile de proprietari din Romania. Lasand gluma la o parte ce s-a votat e bun votat pana cand o alta AG legal convocata nu voteaza statutar altceva. E principiul simetriei prezent peste tot in natura si viata, inclusiv la desfiintarea efectelor unor acte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema ... cirnu72 cirnu72 Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema - Intr-un ansamblu cu 2 blocuri din aceeasi curte se propune amplasarea unei bariere la ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata ! sunt presedintele unui bloc dintr-un resort ... cirnu72 cirnu72 Buna dimineata ! Sunt presedintele unui bloc dintr-un resort cu 2 blocuri care impart aceeasi curte. Blocul vecin a fost preluat de la dezvoltator, noi nu. La ... (vezi toată discuția)
Drum acces blocat cu bariera daeda daeda Locuiesc intr-un ansamblu de 2 blocuri noi, care au un drum de acces privat, din care fiecare proprietar are cota parte. Administratia blocului a pus recent o ... (vezi toată discuția)