avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Aș vrea să știu dacă politica și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Aș vrea să știu dacă politica și modul de tratament ...

Bună ziua. Aș vrea să știu dacă politica și modul de tratament pe care îl aplică Facultatea de Medicină Universitară Bucuresti (USAMV) în cazul studenților e corect legal: laboratoarele desfășurată în situațiile în care studentul este în gărzi de 8 sau 16 ore trebuie obligatoriu recuperate, eventual chiar la ieșirea din gardă de 16 ore (deci încă 2-3-4 ore). De asemenea, laboratoarele din perioada în care studentul este absent cu concediu medical sau adeverință medic se recuperează obligatoriu.. menționez ca aceste gărzi sunt practica, în incinta aceleiași facultăți, organizate de aceeași facultate. Nu cred ca e posibil ca aceeași instituție să îți ceară să fii obligatoriu la două locuri simultane sau să te oblige să “recuperezi” ce tot ei au programat. Nu mi se pare legal OK ca un concediu medical să fie tratat ca un chiul, câtă vreme la un loc de muncă, pe legislația muncii, e considerat cu valoare mai mare decât orice alte acțiuni (concediu de odihnă, decalează preavizul etc). Vă rog să mă sfătuiți cum să procedez, pt ca în afară de bullying în această instituție se întâmplă și astfel de abuzuri. Nu îmi spuneți să mă adresez conducerii, pt ca ei fixează acest mod de lucru. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:44, 27 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. D-voastra sunteti la studii, nu angajat in munca, si nu sunteti obligat sa stati in garda pe toata durata ei. Studiile au prioritate asa ca laboratoarele se recupereaza la majoritatea facultatilor indiferent de motivul pentru care cineva lipseste. Deisgur ca sa-ti ceara cineva sa fii si la laborator si in garda in acelasi timp e ridicol.
Doi. Din pacate nu cred ca aveti sanse daca va adresati vreunei institutii din afara facutatii. Nu e vorba doar de lipsa autoritatii asupra facultatii ci si de faptul ca medicii, mai ales cei din varful ierarhiei medicale, sunt persoane extrem de puternice in Romania cu conexiuni peste tot. Cred insa ca daca va uniti mai multi studenti cu aceeasi petitie aveti sanse mult mai bune. Exista si Societatea Studentilor in Medicina la facultatea d-voastra. Probabil ca e doar o forma fara fond, la fel ca multe alte societati si sindicate din Romania, dar puteti sa-i dati d-voastra fondul impreuna cu altii si prin ea, daca sunteti destui, ati putea face ceva.
Va puteti adresa Inspectiei Muncii .

~ final discuție ~