avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii declarative
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii declarative

O persoana juridica neplatitoare de tva face comert prin platforma emag si vinde produse si catre persoane fizice din bulgaria si ungaria.Ce obligatii declarative apar in plus?stiu ca daca se depaseste pragul de 10.000 eurp trebuie sa obtina un cod de tva.Din momentul obtinerii el va factura cu acel cod tva.Dar va fi obligat sa intocmeasca factura cu tva si sa plateasca acel tva?
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:39, 1 Aprilie 2024
dupa plafonul de 10.000 euro vanzari catre persoane fizice din UE , trebuuie sa-si ia cod special de TVA , se va inregistra in sistemul OSS ( One Stop Shop) la ANAF si va factura vanzarile catre PF din UE pe acel cod de TVA aplicand cota de TVA din tara de unde e clientul PF ( catre PF din Ungaria cu cota TVA din Ungaria , catre PF din Germania cu cota TVA din Germania etc ) si va plati acel TVA TRIM la ANAF . ( ANAF ulterior va vira mai departe catre Ungaria , Germania etc ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa obtina un cod special de tva? stela chelner stela chelner Buna ziua, O societate neplatitoare de tva in Romania, vrea sa livreze produse in strainatate. Trebuie sa obtina un cod special de tva sau sa solicite ... (vezi toată discuția)
One stop shop Gabi890 Gabi890 Buna seara Doresc sa folosesc One Stop Shop pentru declararea TVA-ului in Ungaria Am obtinut codul fiscal din Ungaria, facturile sunt cu TVA de 27% In ... (vezi toată discuția)
Facturare tva intracomunitar cosmindan08 cosmindan08 Buna ziua Eu am un SRL neplatitor de TVA dar am un cod ROI de TVA intracomunitar intru-cat vand cursuri online atat in tara cat si in UE si restul lumii, in ... (vezi toată discuția)