avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa obtina un cod special de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa obtina un cod special de tva?

Buna ziua,
O societate neplatitoare de tva in Romania, vrea sa livreze produse in strainatate. Trebuie sa obtina un cod special de tva sau sa solicite inregistrarea cu Ro. In situatia de cod special , unde s=ar putea incadra. Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:16, 30 Mai 2022
catre cine livreaza ?
atit in UE dar si in afara ei. Va multumesc.
ma refeream la clienti - persoane fizice sau juridice ?
persoane fizice
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Catre PF din UE cand va depasi plafonul de 10.000 euro ( 46.337 lei ) va trebui sa ia cod special de TVA si sa se inregistreze in sistemul OSS ( One Stop Shop ) si sa factureze cu cota TVA a tarii de unde e clientul si sa plateasca evident acel TVA .

Pentru PF non UE nu va avea aceasta o obligatie , insa la depasirea plafonului de 300.000 lei va trebui sa se inregistreze cu TVA in Romania sin va factura in continuare fara TVA daca va face dovada ca marfa a parasiit Romania ( acte de export , de transport etc ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative diana29 diana29 O persoana juridica neplatitoare de tva face comert prin platforma emag si vinde produse si catre persoane fizice din bulgaria si ungaria.Ce obligatii ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva poate livra intracomunitar? Ursacescu Ursacescu Bună ziua, dacă suntem o firma neplatitoare de TVA, putem livra produse intracomunitar? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Facturare tva intracomunitar cosmindan08 cosmindan08 Buna ziua Eu am un SRL neplatitor de TVA dar am un cod ROI de TVA intracomunitar intru-cat vand cursuri online atat in tara cat si in UE si restul lumii, in ... (vezi toată discuția)