avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am observat că mulți avocați în acest grup susțin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am observat că mulți avocați în acest grup susțin că probațiunea ...

Am observat că mulți avocați în acest grup susțin că probațiunea poate fi efectuată doar în țara de condamnare, ceea ce nu este adevărat. Conform informațiilor pe care le-am obținut recent, probațiunea poate fi realizată și în altă țară membră a Uniunii Europene, cu condiția să fiți rezident acolo.Vă încurajez să solicitați această opțiune consilierilor de probațiune; conform legislației europene, aceștia sunt obligați să vă transfere dosarul pentru a vă permite să efectuați probațiunea în țara de reședință.Vă mulțumesc pentru atenție și vă încurajez să împărtășiți orice experiențe sau informații suplimentare pe acest subiect.
Cel mai recent răspuns: Dinulorenzo2425 , utilizator 14:22, 22 Aprilie 2024
..., cu condiția să fiți rezident acolo.
..., aceștia sunt obligați să vă transfere dosarul pentru a vă permite să efectuați probațiunea în țara de reședință.

Sunt mai multe conditii, vreo 10-12, nu doar conditia rezidentei.
Nu este chiar asa de simplu si nu exista o obligatie in acest sens, pentru ca in primul rand nu tine doar de consilierul de probatiune.

Ati auzit dvs ceva ceva, dar este doar partial adevarat. Imi pare rau ca trebuie sa completez ce ati scris dvs, dar aceasta posibilitate europeana ca sa zic asa, implica mai multe etape judiciare, recunoasteri si pronuntari de hotarari, corespondente si accepte din partea autoritatilor, precum si un dosar cu o serie de conditii de indeplinit din partea celui condamnat. Mai mult, in anumite situatii poate dura mai mult decat supravegherea in sine. Nu spun ca nu se poate. Se poate teoretic, dar nu este asa de simplu precum spuneti. Si ca sa nu va contrazic, da, merita incercat. Succes!
Se face cerere la tribunalul Bucuresti , 60 de zile este termenul iar daca dureaza mai mult timpul trece in favoarea condamnatului !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
Dinulorenzo2425, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare sub supraveghere: cum respect obligațiile dacă eu lucrez în străinătate? davidela1977 davidela1977 Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea problema si am mare nevoie de un sfat. Am fost condamnat penal la pdeapsa de 6 luni sub supraveghere pentru ... (vezi toată discuția)
Stabilirea rezidentei fiscale in strainatate pt persoane fizice elenamartinez elenamartinez Buna ziua! conform nuçoului cod fiscal rezidentii romini din alte tari trebuie sa anunte stabilirea rezidentei fiscale in tara unde se afla. Situatia mea ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendarea executarii sub supraveghere vasiledela4 vasiledela4 am o condamnare cu suspendare din iulie nu am primit nimic acasa am fost la sectia probatiuni si am lasat nr de telefon dar nu am fost contactat ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)