avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea fotografiilor care sunt inregistrate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea fotografiilor care sunt inregistrate

Buna ziua,
Am si eu o intrebare,la care incerc sa gasesc raspuns si sper ca ma veti ajuta,dat fiind ca m-ati mai ajutat intr-o problema acum ceva timp.
In acest moment am un site de internet si inchiriez rochii de mireasa ale designerilor cunoscuti din lume.
Intrebarea mea este,pot sa folosesc pozele designerilor cu modelele lor,daca acestea sunt proprietatea lor?Ma gandeam la varianta in care postez pozele si scriu ca pozele apartin proprietarului,asta la fiecare poza,si ca nu imi apartin mie si sunt cu titlu informativ?
Exista posibilitatea aceasta>
In Romania toata lumea foloseste pozele designerilor dar nimeni nu are vreun acord?
De aceea intreb,poate stie cineva cum functioneaza aceste legi ale copyrightului?
Deaorece nu vreau sa intru in vreun conflict cu detinatorii pozelor?Ma gandeam la varianta in care pe fiecare pagina site-ului sa apara"Acest website posteaza fotografiile designerilor cu titlu informativ si nu este proprietarul lor,si nici nu este afiliat cu vreun designer mentionat pe site,nici nu este dealer sau agent al acestor designeri"
In asteptarea unui raspuns,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: UN Owen , utilizator 14:14, 3 Februarie 2010
ORDA se ocupa de drepturile de autor. Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati direct lor sau sa le vizitati situl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)
Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)