avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avem o salariată gravidă și o adeverință din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avem o salariată gravidă și o adeverință din partea medicului ...

Avem o salariată gravidă și o adeverință din partea medicului specialist prin care se solicită diminuarea programului de muncă de la 8 la 6 ore. Totuși, conform legii, trebuie să îi păstrăm salariul întreg, chiar dacă programul este diminuat.
Am primit din partea salariatei și cererea în care solicită diminuarea programului, inclusiv intervalul orar în care prestează activitatea.
Cum se procedează mai departe:
- se face act adițional cu termen de valabilitate până la încetarea stării de graviditate și cu raportare în revisal prin care se menționează diminuarea programului de muncă
- se face notă internă/decizie internă cu mențiunile de mai sus
- se pontează 8 h, chiar dacă lucrează doar 6, fără alte documente justificative
Mulțumim anticipat pentru răspuns și suport!
Cel mai recent răspuns: valentina.popa@flashlighting. , utilizator 16:03, 29 Martie 2024
Se poate emite direct decizie de modificare a timpului de munca in baza recomandarii medicului specialist ..se modifica durata timpului de munca cu mentinerea salariului in REVISAL.
Mulțumim frumos pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de dispensa celina2000 celina2000 Buna ziua! In urma unei cereri de dispensa de 6 ore din cele 16 ore lunare acordate pentru consultații prenatale, conducerea locului meu de munca mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Modificare program lucru ASL ASL Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea ... (vezi toată discuția)
Reducere program lucru+salariu angajata gravida ADELA STROE ADELA STROE am o angajata gravida careia vreau sa-i reduc programul de la 8 h la 6 h inclusv salariul care sunt riscurile firmei? (vezi toată discuția)