avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata intabulare casa nou cumparata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata intabulare casa nou cumparata

Buna ziua. Am achizitionat o casa in alta localitate, notarul mi-a zis ca dupa vreo 2 sapt sa trimit mail la ei pt ca ei sa intabuleze noua casa. Puteti sa imi spuneti, va rog, cat dureaza obtinerea acestui act? Am inteles ca nu pot merge la primarie sa inscriu casa pana nu am si acest act. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:19, 1 Aprilie 2024
Problema e ca nu știu cand se vor ocupa cei dea notar, actele le-au făcut ff greu. Mi-e teama sa nu se miste greu si sa treaca cele 30 de zile. Apropos, cele 30 de zile aunt lucratoare sau calendaristice? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De intabulare se ocupa angajații de la Oficiul de Cadastru, nu personalul biroului notarial. De ei depinde cât de "repede se misca".
La notariat doar vi se printeaza încheierea de intabulare obținută online, după ce o soluționează cei de la OCPI.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art 461 alin. 14 Cod Fiscal, declararea clădirilor IN SCOP FISCAL nu este condiționată de înregistrarea acestor imobile la oficiile de cadastru și publicitate imobiliară. La fel și în ce privește declararea terenurilor în scop fiscal (art 466 alin. 10 Cod fiscal)
Cum bine zicea colegul Adalbert, cereți-le în scris, dacă au alte păreri, față de textele acestea de lege suficient de limpezi.

Termenul de 30 de zile este pe zile calendaristice.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2024
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va cere nimeni de la DTIL extrasul CF. Ei sunt bucuroși să vă aibă înregistrat. Cât despre actualizarea CF, din experiență proprie, durează maxim 1 lună
Va multumesc mult pt raspunsuri!