avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună! Soția mea are probleme foarte mari la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună! Soția mea are probleme foarte mari la coloană. Astfel, ...

Bună! Soția mea are probleme foarte mari la coloană. Astfel, anul trecut ea și-a luat toate zilele de concediu de odihnă la care a avut dreptul plus zilele de concediu medical inclusiv o parte din zile, din cele de peste 90, de la comisia de expertiză medicală. Din păcate situația ei nu s-a îmbunătățit, durerile în zona coloanei sunt tot mai mari iar medicii specialiști la care am fost cu ea până în prezent i-au spus că nu e caz de operație prescriindu-i doar calmante care nu-și mai fac efectul. Comisia de expertiză medicală refuză să îi mai acorde zile de concediu medical sau să o treacă în pensie de boală sugerându-i să-și schimbe locul de muncă. Întrebarea mea este: ce prevede legea în cazul în care ea nu mai are zile de concediu de odihnă legale și nici dreptul de a lua concediu medical (până scade sub cele 90 de zile la care are dreptul ) dar nici nu mai e în stare să mai meargă la lucru? I se va desface contractul de muncă? Am incercat să o internez la spital dar i s-a refuzat internarea pe același motiv , nu e caz de operație și nici de pensie de boală.

Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 03:08, 30 Martie 2024
Soția sa încerce și alte soluții alternative , nu este suficient sa ia doar calmante , poate primi trimitere de la medicul de familie pentru fizioterapie cu curenți , unde radio , laser, masaj , acupunctura , recuperare medicala , etc , are dreptul la o serie de 10 ședințe la 6 luni acoperite de asigurarea medicala și poate suplimenta nr de proceduri plătind o suma destul de mică . Poate merge și la un osteopat în particular , are nevoie doar de o singura ședința la intervale mai mari de timp , asta chiar poate ajuta foarte mult . Sunt multe cabinete de fizioterapie care lucrează cu CNAS iar pentru acupunctura mergeți cu trimiterea la spitalul Panduri .
Eu v-am răspuns doar strict în privința recuperării medicale care o va ajuta pe viitor sa duca o viață normala și sa-si poata păstra locul de munca , pentru celelalte întrebări așteptați și alte răspunsuri de la persoane specializate , mult succes !

~ final discuție ~