avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ,sotia vrea sa introduca divort de mine ,eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ,sotia vrea sa introduca divort de mine ,eu am un cont ...

Buna ziua ,sotia vrea sa introduca divort de mine ,eu am un cont de economii la banca doar pe numele meu ,poate cumva sa ceara impartirea baniilor ? Mentionez ca banii au fost depusi de mine in cont singur
Da, dacă are cunoștință că ați economisit la bancă, poate cere la partaj 50% din cât ați economisit pe timpul căsătoriei.

Dacă aveți depozite și mai vechi, de dinaintea căsătoriei, acei bani fiind bun propriu nu intră la partaj.

De asemenea, dacă banii i-ați primit DONAȚIE de la părinți, sau ați vândut o moștenire, și-n aceste cazurii banii sunt bun PROPRIU și NU intră la partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2024
Dapix, utilizator
Partajul se soluționează dupa finalizarea procesului de divort.
Economiile pot fi împărțite, dacă sunt comune. Acum depinde și provenienta veniturilor economisite,dacă privind de la părinții dvs, din vânzarea anumitor bunuri, din salariu, chirii etc.
Contează și veniturile sotiei, dacă și dansa avea economii separate, din ce bani se acopereau cheltuielile cu gospodăria, concedii, cresterea copiilor etc.
Contactați un avocat și găsiți o apărare potrivita situației dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
Mai e mult până departe..Rezolvați divorțul și.ulterior va consultati cu un av pt a va explica variantele posibile în funcție de situația dvs ..

~ final discuție ~