avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata de 1 an. Am cu fostul meu soț un copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata de 1 an. Am cu fostul meu soț un copil de 5 ani. ...

Sunt divortata de 1 an. Am cu fostul meu soț un copil de 5 ani. Custodia este comuna domiciulul copilului este insa la mine. Acum 1 luna am hotărât sa plec în Germania la munca și am lăsat copilul cu mama mea(bunica copilei). Am plecat pentru 4 luni aici cu contract tocmai sa ii pot creea condiții mai bune copilei. Acum fostul soț ma ameninta ca îmi va lua copilul ca l am abandonat ca l am lasat acolo și am plecat. Situația este ca i am trimis deja copilei în tara o suma de bani sa nu ii lipsească nimic. Precizez ca și fostul soț se afla în alta tara acum. Ce pot face? Ce riscuri am sa îmi pierd copila de lângă mine?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 00:42, 31 Martie 2024
Trebuie sa formulați în instanta acțiune pentru delegarea autorității parintesti a copilului către mama dvs, pe o durata maxima de 1 an de zile. În felul acesta, bunica se poate ocupa în mod legal de copil iar tatăl nu va mai poate amenința cu nimic.
Contactați un avocat și demarati procedura pentru ca nu este târziu nici acum și nu este nevoie sa veniți nici în tara pentru proces.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~