avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire permis

Buna seara! Daca mi s-a aplicat amanarea aplicarii pedepsei pentru conducerea sub influenta alcoolului, va trebui sa mai astept 180 de zile pentru a mi se restitui permisul? Mentionez ca in hotărâre nu se precizeaza nimic despre permis, iar dosarul a fost deschis la finalul anului 2021, de atunci nu am mai condus. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:16, 31 Martie 2024

Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
..............................
c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
..........................
(1^1) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c) și d), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c) și d) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.
[ link extern ]
Nu ar trebui sa efectuati exact cele 180 de zile, vi se vor scadea perioadele in care nu ati avut permisul. Mergeti la politie si lamuriti proiblema.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton pe trecerea de pietoni Hijllp720 Hijllp720 Buna ziua! Din nefericire si nevoit am avut parte de un accident usor pe trecerea de pietoni.Mai exact in ziua respectiva ploua foarte tare si am dat pe ... (vezi toată discuția)