Bună ziua. Magazinul firmei unde lucrez de închide din motive financiare (țin sa menționez și faptul ca nu au din 2017 aviz de funtionare magazin). Aceștia doresc sa ma repartizeze pe depozitul firmei, nu pe un alt magazin, am fost 3 zile pe depozit timp în care nu mi au refăcut contractul de munca, eu fiind casier nu lucrător depozit. Aceștia mi au specificat ca urmează un inventar la care dacă se ies lipsuri, o sa îmi tragă din bani ( lunar pe magazin se fac inventarea și nu mi s a mai întâmplat sa îmi tragă din bani) pentru ca în contract nu este specificat faptul ca au acest drept. Ce pot face în situația data dacă nu doresc repartizarea pe depozit și ar dori pe un alt magazin? Legal ma pot obliga sa îmi dau demisia sau sa îmi înceteze contractul? Mulțumesc.
Doresc de asemenea sa specific faptul ca mai este un magazin al firmei deschis în incinta orașului meu, cu 3 casieri, dar pe magazinul unde lucram eu eram doar eu. Pe depozit nu mai exista alte femei ca și lucrători, este munca de bărbați, (ridicat cutii, folosirea lizei ssamd). Doresc sa specific și faptul ca ni s au promis măriri salariale de câteva luni, iar alți angajați noi pe același post ca și mine au fost încadrați cu un salariu mai mare. Țin sa menționez și ca la interviu mi s a promis un anumit salariu din care eu iau lunar cu 15o lei mai puțin.
1. Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....
2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Puteti sesiza TM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau poate sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns! Dacă angajatorul refuza propunerea mea de a îmi schimba locația de munca pe celalalt magazin în funtionare și susține ca trebuie sa ma mute pe depozit, legal trebuie sa îmi schimbe contractul de munca și sa mi se facă o alta protecție a muncii? Poate acesta sa îmi inceteze contractul dacă refuz sa fiu mutata pe depozit? Acesta în urma unei discuții mi a zis, citez, "Sa zic mulțumesc ca încă mai am loc de munca și nu mi au încetat contractul o data cu funtionarea magazinului".