Buna ziua,am o situatie neplacuta cu un vecin care refiza sa-si repare scurgerea de la baie astfel incat mi.-a distrus mie baia si a vecinului de sub mine...Asociatia a trimis o echipa care a constatat ca problema este de la el,cu toate astea refuza sa-si remedieze problema...in baie este cumva pericol sa ne si electrocutam nu mai spun de pagubele facut...Asociatia ce ar putea face sau eu ca pagubit fara sa mai astept dupa asociatie?.Va multumesc !!!
Daca nu va intelegeti amiabil, puteti deschide o actiune in instanta, unde puteti cere repararea pe cheltuiala vecinului plus daune. Incercati o notificare scrisa, trimisa prin posta cu confirmare de primire in care ii dati un termen rezonabil pentru remediere pe cheltuiala sa (inclusiv la dvs. si la celalalt vecin) si-i amintiti ca in caz contrar veti deschide actiune in instanta.
Va scriu din perspectiva de pagubit in trecut, dar din cauza unei probleme de pe coloana comuna a blocului.
Asociatia nu poate interveni in apartamente pentru probleme cauzate de pe proprietatea vecinului, pentru ca nu face obiectul asociatiei.
Asociatia poate interveni in apartamente doar pentru probleme aparute pe spatiile sau coloanele comune, in cazul in care accesul pentru a rezolva este mai facil de acolo.
Daca aveti asigurare facultativa, va puteti adresa asiguratorului doar pentru rezolvarea problemei la dvs in apartament, nici asiguratorul nu va obliga vecinul sa isi repare scurgerea la baie.
Este posibil ca actionarea in instanta sa fie solutia cea mai buna.