avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In cazul unui divort, ce trebuie facut ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In cazul unui divort, ce trebuie facut ca eu (sotia) ...

Buna ziua!
In cazul unui divort, ce trebuie facut ca eu (sotia) sa nu platesc ratele unui imobil cumparat de ambii soti cu credit bancar de nevoi personale (sotul fiind titular de cont si eu coplatitor) , gaj fiind bunul imobiliar?
Mentionez ca eu nu am nici o pretentie asupra bunului imobiliar!
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti calitatea de co-imprumutat, si nu puteti iesi din aceasta obligatie asumata decat cu acordul bancii creditoare. Totul tine de vointa bancii care nu poate fi obligata sa accepte cererea dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti amiabil cu fostul sot, partajul la casa, luati acordul bancii creditoare, el ramane cu casa si creditul si dvs cu nimic.
Probabil ca fostul va trebui sa aduca un alt coplatitor sau girant.
Cat mai are de platit la acesty credit? ca daca e de nevoi personale, se termina repede.Mie imi pare credit ipotecat daca e pusa ipoteca pe casa.

baldovin_trandafira a scris:

Este credit de nevoi personale dar, fiind suma foarte mare, a fost nevoie de un gaj!
Multumesc pt raspuns!

gi-jane2 a scris:

Faceti amiabil cu fostul sot, partajul la casa, luati acordul bancii creditoare, el ramane cu casa si creditul si dvs cu nimic.
Probabil ca fostul va trebui sa aduca un alt coplatitor sau girant.
Cat mai are de platit la acesty credit? ca daca e de nevoi personale, se termina repede.Mie imi pare credit ipotecat daca e pusa ipoteca pe casa.

Multumesc!

Dapix a scris:

Aveti calitatea de co-imprumutat, si nu puteti iesi din aceasta obligatie asumata decat cu acordul bancii creditoare. Totul tine de vointa bancii care nu poate fi obligata sa accepte cererea dvs.

Mergeti la banca sa vedeti, conteaza mult daca sotul este de acord. Cel mai simplu este sa refinanteze.

~ final discuție ~