avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Fosta sotie, suntem despărțiti de 6 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Fosta sotie, suntem despărțiti de 6 ani, mi-a deschis ...

Buna seara! Fosta sotie, suntem despărțiti de 6 ani, mi-a deschis proces pentru stabilirea filiației pentru fetița, născută la 7 luni după divorț și la un an după ce eram despărțiti de facto. Totodată cere să păstreze numele de mamă, să mă decada din drepturi și să plătesc pensie alimentara din urmă pe 3 ani. Eu mai am un copil dintr-o căsătorie anterioară, pentru care plătesc lunar 25 la sută pensie. Cum se va stabili pensia, care este de 30 la sută, din urmă pe cei 3 ani, atâta timp cât eu am platit către prima nevasta 25 la sută? Cea de-a doua soție poate să ceară filiația după 6 ani, nu exista un termen în această privință? In articolul 60 se vorbește de un termen de un an de la naștere. Va mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiunea nu se prescrie pe durata vieții copilului ,deci mama poate cere în numele copilului stabilirea paternitatii. Pensia va fi de 1/6.
Și pentru celălalt copil, cum se va diminua pensia? Instanța unde se desfășoară acest proces trebuie sa precizeze și pensia pentru celălalt copil sau trebuie acțiune separată? La ora actuala platesc 25 la sută din salariu pentru primul copil. Va mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Acțiunea nu se prescrie pe durata vieții copilului ,deci mama poate cere în numele copilului stabilirea paternitatii. Pensia va fi de 1/6.

Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2024
sisi2000, utilizator
va trebui sa faceti cerere la instanta pt diminuarea pensiei
Ar fi posibil sa nu fie copilul dvs. ? ca ziceti ca erati - de fapt - despartiti de un an la nasterea acestuia ...
Mergeti dv. la un avocat sa va invete sa recunoasteti copilul, sa incepeti sa ii platiti pensie si sa cereti micsorarea celeilalte pensii, poate sa platiti mai putin de prin urma sau deloc... nu io-ati dat nimic pensie in astia 6 ani? Nu i-ati cumparat nimic, e copilul dv. totusi...
Daca cereti unui avocat cum sa faceti asta si va notati bine ce sa faceti, scapati cu mai putine cheltuieli, poate negociati cu mama o suma, poate nu, cert e ca e o mica parte onorariul avocatului fata de cheltuielile din dosarul ala de care ati putea scapa.

~ final discuție ~