avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... primul termen de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

primul termen de judecata

Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind in perioada in care nu-s acasa). Nu pot sa iau legatura cu un avocat cat sunt plecat, dar nici nu ma pot prezenta la judecatorie. Ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen si nici nu imi angajez avocat la primul termen?
Nu este nicio problema daca nu va veti prezenta la acest termen daca la termenul urmator veti face dovada ca nu ati putut sa va prezentati pentru ca atunci cand a fost termenul erati in alta localitate din motive profesionale, sa zicem, ori plecat in concediu de odihna.
Pot justifica cu delegatia de la institutia unde lucrez. Dar pot solicita la urmatorul termen amanare pt angajare avocat?

Multumesc mult!
Trimiteti o adresa instantei prin care aratati ca solicitati un termen pentru a va angaja un aparator si ca nu va puteti prezenta la termen pentru ca nu sunteti in localitate.
Precizati ca o sa depuneti la termenul urmator dovada ca ati fost plecat in interes de serviciu.
Cererea pentru angajarea avocatului sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire ca sa aveti dovada si sa evitati pierderea acesteia.
Se va amana cauza.

avocat Claudiu Lascoschi
Formulati catre instanta cerere scrisa pentru imposibilitate de prezentare,atasand dovezile lipsei dvs.din localitate si aratand cand va puteti prezenta in cel mai scurt timp in instanta pentru a va sustine cauza sau adaugati in aceasta ca motiv si nevoia de a anagaja avocat.

Alte discuții în legătură

Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Locuiesc in bucuresti am proces in oradea.. greva? liaflo liaflo Sunt inculpat judecat in stare de libertate intr-un proces penal in Oradea, eu locuiesc in Bucuresti. Am cum sa aflu daca va avea loc infatisarea avand in ... (vezi toată discuția)
Termen ancheta penala magistrat marianaragalie marianaragalie In urma unei plangeri s-a deschis dosar penal pentru un magistrat la parchetul de langa curtea de apel ce termen de finalizare are conform legii? Legea si art ... (vezi toată discuția)