Ceva este în neregulă pentru că proprietarii de la al doilea bloc, dat în folosință în anul 2023, nu ar putea să se înscrie într-o asociație deja înființată pentru primul bloc, dat în folosință în anul 2022, decât dacă la înființarea asociației pentru primul bloc unitățile de proprietate imobiliară din cel de-al doilea bloc ar fi fos cuprinse în acordul de asociere al proprietarilor de la primul bloc la descrierea proprietății cuprinzând, potrivit art. 17 alin. 3 lit. c din legea nr. 196/2018:
„ descrierea condominiului, structura condominiului, numărul de etaje, numărul de proprietăți individuale structurate pe număr de camere, numărul de clădiri, numărul spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință....... ”
Lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere iar dacă nu sunt îndeplinite condițiile de mai sus, acordul de asociere nu trebuie actualizat numai în privința proprietarilor asociați care s-ar fi înscris în asociație potrivit prevederilor art, 17 alin. 7 din legea nr. 196/2018 ci în mai multe privințe.
Reveniți cu detalii și discutăm despre incidența art. 21 din legea nr. 196/2018 precum și a altor articole din aceeași lege.
smihai89 a scris:
Buna ziua!
In anul 2023 s-a dat in folosinta al doilea bloc, iar proprietarii de aici au aderat si ei la asociatie prin cerere conform Art 17 alineatul 7.
Acum vine si intrebarea: este necesar sau obligatoriu prin lege sa actualizam acordul de asociere sau statutul pentru a fi mentionat si al doilea bloc? Daca da, ma puteti ajuta, va rog si cu legea/articolul care mentioneaza acest aspect?
Multumesc frumos!