avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie creștere copil

Buna ziua,
Va deranjez și eu cu o întrebare referitoare la calculul indemnizației pentru creșterea copilului: eu sunt la master la zi, sunt angajata si anul trecut s-a finalizat și o tranzactie imobiliara la care s-a plătit impozit pe venit potrivit noului cod fiscal. Eu in OUG 111/2010 am găsit acest articol:
art13
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în
considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită, precum
şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
Credeți ca s-ar putea lua toate in calcul? Întreb dacă se iau toate veniturile în calcul deoarece de la 01.01.2023 s-a introdus plata impozitului pe venit pentru tranzacțiile imobiliare, iar legea spune ca se iau în calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit și perioadele asimilate.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2024
Ionela Luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 2 Aprilie 2024
Veniturile din tranzactiile imobiliare nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

1. Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.

2. Veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute mai sus sunt cele definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~