avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara încasare venituri la negru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara încasare venituri la negru

Bună ziua, în cazul în care părintele care trebuie sa plătească pensia alimentara încasează o parte din venituri la negru tocmai pentru a plăti mai puțin, se poate reclama acest fapt undeva pt a se lua masuri?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți sa reclamați totul este sa și faceți dovada celor susținute cu probe nu cu bănuieli..
Sa reclam unde? Și ce fel de probe sa aduc eu în acest sens? Nu sunt banuieli, sunt certitudini, pt ca angajatorii ii sunt ruda și asa lucra și când eram căsătoriți, dar nu vad cum as putea sa dovedesc eu acest lucru.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteți sa reclamați totul este sa și faceți dovada celor susținute cu probe nu cu bănuieli..

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara sa si dovediti ce sustineti nu rezolvati nimic oricat ati reclama. La cat este trecut venitul net in nota de plata, la acest cuantum se raporteaza valoarea pensiei. Oricum, nu cred ca are salariul mai mic de minimul pe economie.
Nu mai mic decât minim, dar în fapt este triplu. De ce ar trebui sa ma mulțumesc cu o parte din minim cand are venit triplu? Și totuși cum as putea dovedi eu? :) sa ma duc cu camera ascunsa sa ii filmez? :)))
Eu pot relata ce am zis aici. Analog, sa zicem ca e ca și cum reclam un dealer cf celor văzute de mine, obținerea dovezilor nu mai e în sarcina mea, ci a autorităților.
Ciudat ca aceste sfaturi vin ca niște păreri venite de la coltul străzii, nimic profesional sau concret...

Dapix a scris:

Fara sa si dovediti ce sustineti nu rezolvati nimic oricat ati reclama. La cat este trecut venitul net in nota de plata, la acest cuantum se raporteaza valoarea pensiei. Oricum, nu cred ca are salariul mai mic de minimul pe economie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un forum de discutii, este ca o piata publica, nu este profesionalism, sigur. Profesional trebuie sa va stim numele ca sa va putem asigura protectia, sa avem un contract incheiat etc.
Aici sunt doar pareri, asa este. Pentru o opinie profesionala contactati in privat un avocat. Ce discutam aici nu pot constitui consultatii juridice, nu se poate, nu avem suficiente date, informatii etc.
Revenind la pensie: ar fi indicat sa analizati cu un profesionist daca minorul are sanse la o marire de pensie. Nu dv., ci copilul, pensia este despre el.
Daca aveti sanse, atunci incercati o negociere directa prin avocat, caci un razboi in instanta declanseaza adesea mari neanjunsuri. Daca nu se poate si nu se poate, abia atunci luati in calcul sa cereti catre autoritati. Nu este necesar sa dovediti decat in instanta. Nu catre autoritati. Totusi, este de tratat cu atentie sesizarea catre autoritati, sunt riscuri care se pot intoarce impotriva dv.
Daca doriti sa se sizati fara importanta privind efectele, atunci o puteti face la ITM. Ma tem ca rareori este insa o idee buna.

~ final discuție ~