avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce activitati consta mai exact munca în folosul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce activitati consta mai exact munca în folosul comunitatii? ...

In ce activitati consta mai exact munca în folosul comunitatii? Ce te pun sa faci? Daca cineva a trecut prin asta si mi-ar putea spune, ar fi de ajutor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 3 Aprilie 2024
Munca în folosul comunității reprezintă o activitate în beneficiul societății, pe care o desfășoară o persoană sancționată printr-o sentință penală, fără a fi plătită pentru desfășurarea acelei munci.

De regulă, munca în folosul comunității se efectuează în cadrul primăriilor și unităților subordonate acestora, dar și în cadrul altor instituții ce se regăsesc în baza de date cu instituțiile din comunitate, constituită la nivel național, cum ar fi: Direcțiile de Asistență Socială, spitale, școli, biserici, muzee, biblioteci ș.a.
...
Colaborarea serviciilor de probațiune cu instituțiile din comunitate este bazată pe transparență și încredere, iar activitățile în care sunt implicate persoanele sancționate sunt diverse și cuprind: plantarea unor arbuşti, tăierea ierburilor, văruirea copacilor, vopsirea băncilor şi a bordurilor, activități de salubrizare, igienizare, întreţinerea gazonului, întreţinerea curăţeniei aleilor cimitirelor, activități de curățenie în bazele sportive, întreținerea și amenajarea spațiului public stradal, a parcurilor, dar și activități de arhivare și organizare a documentelor sau alte activități specifice instituției în care se realizează activitatea neremunerată. De asemenea, persoanele sancționate pot desfășura și alte activităţi, potrivit pregătirii şi/sau abilităţilor individuale şi nevoilor unităţii, cum ar fi: lucrări în construcții, activități de reamanejare a clădirilor, cu respectarea normelor de protecţie a muncii şi legislaţiei incidente.
[ link extern ] /

~ final discuție ~