avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am fost convocat pt Comisia de disciplină ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am fost convocat pt Comisia de disciplină în urma ...

Buna ziua. Am fost convocat pt Comisia de disciplină în urma referatelor a doi colegi. Am dreptul să mi se pună la dispoziție copii ale referatelor colegilor? Daca da, ce articol al cărei legi prevede asta?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:01, 4 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa stiti de ce sunteti acuzat si ce probe exista privitor la abaterea disciplinara de care sunteti acuzat. Daca cei doi colegi au fost de fata la incidentul de care sunteti acuzat aveti dreptul sa cereti sa fie ascultati ca martori si sa le puneti intrebari, daca exista filmari sau fotografii aveti dreptul sa le vedeti si sa cereti, eventual, contraprobe daca exista. Scopul cercetarii disciplinare este aflarea adevarului si stabilirea unei sanctiuni proportionale cu gravitatea abaterii avand in vedere: împrejurările în care fapta a fost săvârşită; gradul de vinovăţie a salariatului; consecinţele abaterii disciplinare; comportarea generală în serviciu a salariatului; eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta (art. 250 Codul Muncii).
Art. 251 alin. 4 din Codul Muncii
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le consideră necesare
Întrebarea era daca am dreptul sa primesc copii ale referatelor făcute la adresa mea
Lucrati in sectorul public sau privat ?
Spital public
Aveti dreptul la documentele respective.