avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, daca sunt angajat la un spital dar lucrez ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, daca sunt angajat la un spital dar lucrez cu prezenta ...

Buna ziua, daca sunt angajat la un spital dar lucrez cu prezenta fizica in alt judet, unde imi fac medicina muncii? Sunt obligat sa ma prezint la spitalul de angajare din judetul respectiv sau il face spitalul unde ma aflu fizic?
Exista varianta sa le fac unde ma aflu si sa imi fie decontate pt a nu fi nevoie sa ma deplasez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:03, 3 Aprilie 2024
Teoretic o faceti la medicul cu care are contract spitalul angajator dar vedeti poate au vreun protocol de colaborare legat de acest aspect intre cele doua spitale
Multumesc! In cazul in care imi este solicitat sa ma prezint la spitalul angajator(200km dus-intors) angajatorul este obligat sa imi deconteze transportul?
In mod normal, Da. Vedeti ce scrie in protocolul incheiat intre cele 2 spitale, cu referire la forma legala prin care sunteti angajat undeva si desfasurati activitate altundeva. Ar trebui sa existe un document pentru detasare.
Locul de domiciliu unde este ? In fisa individuala de ssm, daca faceti naveta zilnica, trebuie mentionat traseul de deplasare si intervalul orar, pentru traseul dus-intors.
Nu fac naveta, spitalul angajator este in Brasov dar centrul de pregatire este la spitalul din Mures. Eu locuiesc in Mures pe perioada pregatirii timp de 4 ani. In primul an am fost chemata sa trimit analizele catre medicul de medicina muncii de la Brasov, dar facute pe cheltuiala mea sau sa ma prezint la Brasov, din nou drumul pe cheltuiala mea. Este vreo optiune din acestea doua legala?
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioeaza:
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente
supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Indiferent de situatie, costurile trebuie suportate de angajator.

~ final discuție ~