avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca va rog frumos sa-mi ...

Buna ziua. Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca va rog frumos sa-mi dati raspunsul la urmatoarea intrebare: pot, in cazul unui divort prin acordul partilor, deci amiabil, sa-mi pastrez dreptul de a locui in acel imobil, viager? Cu acordul sau fara acordul celeilalte parti. Spun asta deoarece nu se poate prevedea in timp evolutia relatiei. Imobilul a fost donat celeilalte parti in timpul casatoriei, nu am pretentii la 50% din nuda proprietate. Insa peste 50% din modernizarea locuintei a fost facuta de subsemnatul (dovada cu acte, facturi, bonuri pe numele meu), plus munca personala, care nu se poate dovedi, firesc, cu acte, ci doar in instanta cu martori. Acesta este si motivul pentru care as solicita in instanta, la pronuntarea divortului, drept clauza compensatorie, o suma daca sunt dat afara din imobil? De altfel, coabitarea dupa divort va fi consensuala, neexistand certuri sau agresiuni verbale si fizice intre noi, deci nu acesta este motivul divortului. Tin sa mentionez ca am vorbit despre instanta, dar divortul putem sa-l definitivam si prin alte mijloace, de ex. notarial, caz in care ce-ar trebui facut pentru a nu fi dat afara? Nu avem copii minori. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
cezarserv, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:44, 3 Aprilie 2024
Ați fi putut să vă rezervați dreptul de abitatie viageră (de a locui până la moarte) la vremea când ați donat bunul.
Din ce scrieți, pare că nu l-ați păstrat, deși vorbiți despre nuda proprietate... E dificil de înțeles.
Dacă l-ați rezervat, nu se stinge la divorț
Dacă nu-l aveți, el poate fi constituit. Dar prin voința proprietarului (zis aici "cealaltă parte") iar nu împotriva voinței sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ...poate un executor sa execute un bun imobiliar...aflat ... Plamadeala mihail Plamadeala mihail Buna ziua ...poate un executor sa execute un bun imobiliar...aflat în proprietatea unei persoane... dobândit prin act de donație...iar în acel act semnat ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent explicatie clauze contract de donatie flori2 flori2 Buna ziua, Sotul meu a primit prin donatie de la parintii lui apartamentul in care locuim noi (mentionez ca socrii mai au un apartament in care locuies ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)