avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 si vecinul de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 si vecinul de la parter m-a dat ...

Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 si vecinul de la parter m-a dat in judecata pentru faptul ca in bucataria lui s-a produs o inundatie masiva. Mi-a trimis poze cu gresia din bucatarie murdara de apa neagra si mobila de bucatarie distrusa de igrasie. Mentionez ca el nu locuieste la adresa si a constatat acest fapt dupa 2 luni de lipsa de la domiciliu. Din verificari si din poze reiese ca nu de la mine a ajuns apa la el (nu are tavan sau pereti umezi), ci din cauza faptului ca s-a infundat canalizarea blocului si prin teava care iese din apartamentul sau catre canal probabil a ajuns apa inapoi la el in apartament. Mentionez ca este imobil parter+ 1 etaj. Ce pasi ar fi trebuit sa faca inainte sa ma dea in judecata? Trebuia sa cheme administratorul sau presedintele de bloc? Cred ca si pe mine ar fi trebuit sa ma cheme. Si daca se poate sa-mi spuneti ce articol de lege prevede care ar fi trebuit sa fie pasii de urmat in astfel de situatii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:46, 3 Aprilie 2024
Daca s-a ajuns deja în instanță și v-ati găsit cu dosar, in calitate de intimat, pe portalul justiției, la judecătoria de care aparțineți, mergeți liniștit la un avocat și angajați-l, prezentindu-i situația de fapt. Cereți ca partea cealaltă sa va plătească și cheltuielile de judecată.

Dacă e doar o intenție a vecinului, așteptați, mai ales că ziceți că nu există vreun document, emis de asociatie, cum ca ați fi vinovat de ceva.
Apar in portalul instantelor. Inca nu s-a stabilit termenul. Poate stiti spete asemanatoare. Nu stiu exact unde sa caut baza legala cu ce ar fi trebuit sa faca vecinul sau administratorul inainte de a ma chema in instanta. Multumesc
Nu mai cautati baza legala, ca nu o veti gasi exact cum va doriti. Concentrati-va pe aparare si pe probe. Si vorbiti cu presedintele asociatiei de proprietari si cu cenzorii daca sunt, ca nu e treaba administratorului. Daca nu va descurcati singur, angajati-va un avocat specializat pe drept civil, sa aveti cu cine stabili strategia de aparare.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Dacă inundația s-a produs prin refularea sifonului de pardoseală ca urmare a înfundării canalizarii, parte comună care este obiectul unui drept de coproprietate forțată a cărei întreținere cade în sarcina asociației de proprietari, dvs nu aveți calitate procesual pasivă dar va trebui să depuneți întampinare și să invocați excepția după ce veți primi cererea de chemare în judecată.

Repet, dacă inundația s-a produs ca urmare a înfundării canalizării, situație în care proprietarul de la parter trebuia să cheme în judecată asociația de proprietari, nu pe dvs, după ce se făcea o constatare și evaluarea a pagubelor cu participarea reprezentanților asociației și dacă nu s-ar fi ajuns la o înțelegere amiabilă în privința despăgubirilor.

Ca pârât, puteți să depuneți o cerere de acces dosar electronic la instanța la care s-a înregistrat cererea de chemare în judecată și veți afla în avans motivele invocate și pretențiile vecinului de la parter.

Bicoz a scris:

Mentionez ca este imobil parter+ 1 etaj. Ce pasi ar fi trebuit sa faca inainte sa ma dea in judecata? Trebuia sa cheme administratorul sau presedintele de bloc? Cred ca si pe mine ar fi trebuit sa ma cheme. Si daca se poate sa-mi spuneti ce articol de lege prevede care ar fi trebuit sa fie pasii de urmat in astfel de situatii. Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~