avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cu probleme la constructie, cumparata de 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cu probleme la constructie, cumparata de 10 ani

Buna ziua. Am o situatie mai delicata, poate ma puteti ajuta. Casa in care locuim a fost construita in 2013-2014 si noi locuim acolo din 2015. Ce a mai trebuit sa facem noi inainte sa ne mutam a fost sa finisam baile (gresie/ faianta/ obiecte sanitare).
Anul trecut am observat ca se aduna apa la poarta, banuiam ca ceva e spart asa ca am scos parchetul din hol, am spart gresia din baie, am spart placa de beton de dedesubt si am constatat ca teava de alimentare cu apa era sparta in 2 locuri: 1 in hol, altul in baie. Mai mult, am descoperit ca placa de beton nu are nici urma de fier/ plasa de fier.
Problema in sine este ca reparatiile vor costa mult, iar greselile au fost ale constructorului care a facut o treaba doar sa fie facuta, iar acum noi suportam cheltuielile foarte mari. Intre timp ne-am interesat si am aflat ca si alte persoane care au cumparat case de la acelasi constructor au batai de cap cu structura, peretii, izolatia, tevi sparte si tot felul de probleme. O alta problema este ca acest constructor construieste in continuare si vinde, probabil case de aceeasi calitate indoielnica.
Intrebare: se mai poate face ceva acum, la aproape 10 ani de cand am cumparat casa? Am avea sanse sa castigam daca il dam in judecata pe constructor? Ne ingrijoreaza si faptul ca structura de rezistenta nu e chiar ceea ce trebuie, avand in vedere ca nu am gasit fier in placile de beton nicaieri.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
AlinaTwins, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 19:15, 3 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este într-adevăr o problemă pentru că aceste vicii ascunse au fost descoperite mult după achiziționarea imobilului, ceea ce presupune că s-a împlinit termenul de prescripție pentru o eventuală chemare în garanție a constructorului. Ce se poate face acum? Se poate încerca o acțiune împotriva constructorului pentru plata daunelor materiale rezultate din ceea ce veți cheltui pentru reparații, dar e o acțiune în care trebuie să se solicite efectuarea unei expertize și niciun expert nu cred că va putea susține cu fermitate că acele vicii existau la momentul când ați achiziționat imobilul. Și nu e singura problemă în instanță. E foarte complicată situația, iar chestiunea cu lipsa fierului în plăcile de beton trebuie reclamată la Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu e de joacă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns la achizitia unei case LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua in cazul unei case achizitionate in septembrie 2015 a aparut urmatoarea problema: pe hol s-au infiltrat scurgeri de apa .in urma cu 3 saptamani. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme apartament in bloc nou dece84 dece84 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema destul de grava si nu stiu de unde sa incep in rezolvarea acesteia. Am achizitionat acum doi ani un apartament intr-un ... (vezi toată discuția)