avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: s-au ...

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: s-au mutat de curand vecini noi in apartamentul de sub al meu, la etajul 1, eu fiind la 2. Au facut renovari. Au o pata galbena pe tavan care nu a disparut, le-a iesit peste zugraveala, pata care pare veche, si sustin ca din cauza sifonului meu de pardoseala defect.
Intrebarea este: ma pot forta acesti vecini sau ma poate forta Asociatia de locatari sa fac reparatii costisitoare pe cheltuiala mea in apartamentul propriu pentru ca vecina sa scape de pata de pe tavan? Reparatiile se ridica undeva la 2500-3000 de lei, asa s-a facut calculul. Mentionez ca pata nu este mare, nu este uda, nu curge apa.
Ma poate da in judecata cumva?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 14:13, 5 Aprilie 2024
Depinde. De dat in judecata poate sa va dea oricine pt orice crede el. Asta nu inseamna ca i se admite actiunea sau ca o castiga.
Referitor la cazul dvs daca e chiar vina sifonului de pardoseala se poate ajunge la reparatie obligatorie si posibile daune si cheltuieli de judecata.
Pe de alta parte am certitudinea ca o reparatie sau inlocuire sifon de pardoseala nu are cum sa ajunga la 3000 de lei ci mai degraba 300...
Pata nu apare acolo din senin, există o cauză care trebuie înlăturată. Mai cereți altă opinie altui meseriaș, 3000 de lei costă toată zugrăveala, dumneavoastră sunteți obligată să reparați, dacă e de reparat ceva, nu să zugrăviți tot apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict vecin inundatie Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea. Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei ... (vezi toată discuția)
Pata pe tavan in bai flopo2004 flopo2004 Buna ziua. Am si eu o problema cu o pata pe tavanul de la baie (in dreptul sifonului de pardoseala). Vecinul de deasupra sustine ca nu este de la el, dar pata ... (vezi toată discuția)