avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, schimbarea președintelui de asociație ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, schimbarea președintelui de asociație este o modificare ...

Bună ziua,schimbarea președintelui de asociație este o modificare de statut?Se înregistrează la judecătorie sau la primărie?
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 11:25, 17 Aprilie 2024
Poate o modificare a acordului de asociere.
Oricum nu contează ce și a cui modificare e, banca nu mai dă acces la contul asociației fără o hotărâre judecătorească, știu asta sigur pentru că așa s-a întâmplat în asociația din care fac parte.
Mergeți la banca unde are asociația contul și întrebați.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
eugenoctavian1968, utilizator
Bancile au "vioara" in mana si canta, iar noi, muritorii tre' sa dansam dupa cum canta ei...
Poate au dreptate, s-or fi "fript" intr-o asemenea experienta si ca sa nu se mai intample, solicita documente justificative, asa ca il cred pe dl. eugenocravian.
La noi, nu zic banca, a fos indeajuns PV al AG si apoi, firesc s-au facut modificarile persoanelor (presedinte & admin) care au acces la cont - desigur cu documentele de identitate si semnaturi.
Per total, este mai bine ca banca sa pretinda documente justificative, indiferent de valoarea sumelor aflate in cont. Parerea mea!
Bună ziua și mulțumesc pentru răspunsuri!
Nu este vorba de bancă, ci de Judecătorie...care a transformat o cerere de actualizare date la asociație (schimbare președinte și administrator) în "modificare acte constitutive"...cu niște implicații cel puțin dubioase...
Aici la noi nu avem judecător delegat pentru așa ceva...sau cel puțin așa ni se spune de la judecătorie.
În statutul asociației, care nu a fost schimbat de la înființare (2009),atât președintele cât și administratorul sunt doar două funcții din structura organizatorică a asociației...nu avem nici un nume specificat...deci logic nu ar fi nici o schimbare de statut...
De asta am întrebat ca să fim siguri că schimbarea de președinte nu este o modificare de statut și foarte probabil nici nu ar fi trebuit să o accepte judecătoria...neavând competența necesară (ar avea-o cei din primărie...?)
statutul trebuie sa-l modificati pentru ca e facut in baza legii vechi........daca cititi normele legii in vigoare din 2018, o sa gasiti si obligativitatea de a modifica statutul in acord cu noua lege

pe langa asta, probabil sunt si modificari la nivel de proprietari

schimbarea persoanelor in functie se probeaza cu deciziile adunarii generale(la banca ex de mai sus) si nu sunt necesare actualizari la judecatorie(administratorul chiar nu are nicio treaba, pentru ca este un simplu angajat al asociatiei si nu face parte din structura de conducere)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
hob, utilizator

~ final discuție ~