avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stimate Domn/a Îmi permit să vă adresez o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stimate Domn/a Îmi permit să vă adresez o solicitare cu privire ...



Stimate Domn/a

Îmi permit să vă adresez o solicitare cu privire la o chestiune legală referitoare la montarea recentă a centralei termice la domiciliul meu.

Am solicitat debranșarea de la agentul de caldură pentru sistemul de încălzire centralizată, însă am ales să mențin apometrul pentru apa caldă în locuința mea, în contextul montării centralei termice proprii. Această decizie a fost luată cu gândul de a asigura o alternativă în cazul unor potențiale probleme tehnice sau necesități de reparații la centrala termică. În plus, doresc să menționez că dispun de apometru și pentru apa rece, conform reglementărilor și normelor în vigoare.

Înainte de a proceda mai departe, doresc să obțin o confirmare din partea dumneavoastră cu privire la legalitatea acestei alegeri. Există vreo prevedere legală care să interzică păstrarea apometrului pentru apa caldă în locuințele echipate cu centrale termice proprii?

Mentionez ca reprezentatul furnizarii agentului de apa calda impreuna cu administratorul au spus ca nu trebuie sa am apometru montat pt apa calda,si m-au obligat sa il demontez,apometru fiind certificat metrologic si tinut ca o alternativa pt viitor.(nu foloseam acesta apa)

Vă mulțumesc anticipat pentru consultanța dumneavoastră și pentru claritatea răspunsului.

Cu considerație,
Paul
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 19:20, 6 Aprilie 2024
Te vor băga la paușal dacă nu ești debranșat și n-ai apometru!
Vezi de treabă și dă-i afară din casă, oricum îți vor lua ceva bani pentru consumul comun de căldură dacă mai este cineva branșat la sistemul centralizat.
Montează un boiler electric pentru siguranță și ai rezolvat!
Salut,

Multumesc pt raspuns,din pacate nu am spatiul necesar sa montez boiler separat,ideea este legal daca ei au dreptul sa-mi interzica mie in a nu tine montat acel apometru pt apa calda,sa zicem chiar daca ma trece la pausal,cand centrala se strica in care am avut neplacerea in trecut,sa pot avea apa calda prin varianta 2.

Multumesc!
Legal nu au voie multe dar nu le pasă!
Sfatul meu este să nu rămâi "agățat", soluții există pentru orice! N-ai loc pentru boiler, există încălzitoare instant, foarte mici ca dimensiune dar "setoase" rău de energie electrică! Crede-mă, e mai bine să termini cu sistemul centralizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Debransare raibadi raibadi 1.Anul trecut m-am debransat de la sistemul centralizat de incalzire,mi-am montat o centrala termica,dupa 4-5 luni s-a reparat conducta de incalzire de la ... (vezi toată discuția)
Debransare de la caldura si apa calda - nu mi se ia in considerare Mihaill Mihaill M-am debransat de la sistemul centralizat in anul 2005,taindu-mi caloriferele cu ajutorul personalului de la punctul termic aferent blocului in care ... (vezi toată discuția)