avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere ...

Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere a copilului reprezinta stagiu de cotizare si daca odata iesita din ccc pot sa beneficiez de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav?
Cel mai recent răspuns: daniela.valeanu , utilizator 18:42, 6 Aprilie 2024
1. În perioada în care beneficiază de indemnizația CCC, persoana îndreptățită are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate,

2. Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația CCC, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

3. Perioada în care o persoană beneficiază de CCC constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.


4. Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Va multumesc mult pentru raspuns! Indraznesc sa va mai intreb daca aveti idee cum isi poate deconta angajatorul indemnizatia pe care o plateste angajatului pentru concediul medical in aceasta situatie? Ce documente ii sunt necesare ca sa nu fie refuzat la plata de casa judeteana de asigurari sociale? Este o procedura aparte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Procedura de decontare a sumelor către angajatori
[ link extern ]
Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Procedura de decontare a sumelor către angajatori
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc de un an cristinaflp cristinaflp O zi buna tuturor! Conform legii, parintele care a optat pentru CCC de un an are dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani de catre ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada concediului de crestere a copilului ccc voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat? irimih irimih Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de ... (vezi toată discuția)