avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, sunt un pensionar “activ“, avind în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, sunt un pensionar “activ“, avind în vedere faptul ...

Bună ziua,
sunt un pensionar “activ“, avind în vedere faptul că lucrez la o firmă particulară din momentul pensionării , la actualul loc de muncă ,am parte de un regim discriminatoriu din partea șefului : și pentru ca să întregească tabloul nedreptăților, m-am trezit astăzi, cu două convocatoare la sediul firmei, pentru : “nereguli in activitatea desfășurată în tura din 24/25 03 2024 și o alta pentru o tura….19/20 12.2023.
Întreb: cum este posibil să fiu anchetat pentru ceva despre care încă nu am știință și mai ales, după atâta timp, în cazul din decembrie 2023 (când, chiar nu-mi pot imagina ce ar putea fi).?! Este legal conform Legii Muncii ?
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 6 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. În vederea desfășurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de către persoana desemnată, de către președintele comisiei sau de către consultantul extern, împuterniciți , precizându-se obiectul, data, ora și locul întrevederii.

2. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Dl Cornel Vasile revin cu o intrebare catre dvs , cand sunt indeplinite cele 30 de zile pt ca eu am primit plicul acasa pe 1 aprilie si sunt convocat pe 10 aprilie la comisia de disciplina ? 30 de zile de la 1 aprilie sa 30 de zile din data de 10 cand sunt chemat la comisie ? Va multumesc pt ajutor si intelegere .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
30 de zile este pentru aplicarea sanctiunii ... In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

~ final discuție ~