avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin testament: Buna ziua, Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin testament: Buna ziua, Am urmatoarea speta: bunicul are 2 fii si un nepot ...

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: bunicul are 2 fii si un nepot din partea unuia dintre fii. Eu sunt nepotul respectiv. Bunicul in timpul vietii mi-a lasat testament ca-mi lasa toate bunurile imobile mie dar cand am facut succesiunea notarul a zis ca sunt trei mostenitori si a impartit astfel: primul fiu 1/4 din avere, al doilea fiu 1/4 iar eu nepotul 1/2 din avere. Problema mea este ca nu inteleg de ce nu am fost eu singurul mostenitor din moment ce asa era testamentul? Sau acum trebuie ca cei doi fii adica tatal meu si unchiul sa renunte la mostenirea lor in favoarea mea? Testamentul nu este peste mostenitorii legali? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
Gigel_usa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:54, 5 Aprilie 2024
Testamentul poate fi supus reductiunii de catre mostenitorii rezervatari.
Pai din moment ce ambii fii au fost de acord ca nepotul (adica eu) sa primeasca tot nu vad de ce nu am respectat testamentul? Trebuia sa existe vreo declarie scrisa a celor doi ca renunta sau asa e procedura: intai se face succesiunea si dupa se face renuntarea la mostenire de catre una din parti? Aici am eu dubii. Notarul a zis ca ne intelegem noi dupa.
Incercati la alt notar daca nu ati dezbatut deja succesiunea la acesta.

~ final discuție ~