avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună seara! Am achiziționat o mașină nouă ( ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună seara! Am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) ...

Bună seara! Am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) în data de 26.04.2024 de la Tiriac Auto, în data de 27.04.2024 am dus-o în service ( la ei) deoarece la 119 km s-au aprins 7 martori în bord , m-i s-a blocat volanul în mers . De atunci masina este la ei , au făcut 300km cu ea și îmi spun ca la ei nu se manifesta defectul deoarece dupa ce opresc motorul dispar martori din bord sau nu neaparat ! Nu sta in defect mult timp ! Eu am poze facute in timpul mersului si se vede clar ca sunt martorii aprinsi in bord si in plus nu mai indica nici kilometraj nici turatii
absolut nimic . Întrebarea mea este ce pot face în situația asta? Pot cere sa m-i se schimbe masina tinand cont ca imi poate pune viata in pericol blocandu-se volanul in mers? Menționez ca am refuzat sa ridic masina din service deoarece nu s-a găsit defectul pt a fi remediat , am făcut sesizare la ei iar răspunsul a fost ca e în analiza și voi primi cât mai repede un răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
Rox Flo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rox Flo , utilizator 22:55, 9 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand nu cred ca ati cumparat masina in 26.04.2024. Apoi, in functie de gravitatea tehnica a defectiunii sesizate, aveti dreptul fie la restituirea pretului platit si restituirea masinii catre vanzator (rezolutiune vanzare), fie la o micsorare a pretului. Schimbarea autoturismului defect cu un altul nu poate fi impusa vanzatorului decat daca s-a obligat in acest sens fata de dvs. printr-unul din documentele semnate cu ocazia achizitiei. Prin urmare, incepeti cu o notificare oficiala, trimisa prin avocat, urmand ca in caz de neconformare sa ii chemati in judecata.
Buna seara , da corect , am achiziționat masina în data de 26.03.2024. Am greșit luna , este luna martie.
Am făcut notificare către ei , iar un avocat mi-a spus ca pot cere înlocuirea mașinii deoarece este cu defect care îmi pune viata în pericol și în acest caz nu este conforma cu certificatul de garanție.
Mulțumesc pentru sfat , voi vedea ce răspuns primesc de la ei deoarece azi am refuzat sa iau masina din service pentru ca nu au găsit defectul, deci nu au remediat nimic.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
Rox Flo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Buna seara.acum 3 ani jumătate am achiziționat o mașină nouă.am ... StelicaFrunzulica StelicaFrunzulica Buna seara.Acum 3 ani jumătate am achiziționat o mașină nouă.Am făcut toate reviziile la reprezentanta.Dupa ce a ieșit din garanție,in timp ce eram in ... (vezi toată discuția)