avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (Cluj). ...

Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (Cluj). Patru lucratori din acest compartiment lucreaza tot de la domiciliu (in Cluj) . Cine face instruirea SSM periodica a acestor 4 lucratori si cine pastreaza cartile de instructaj SSM ale acestor 4 lucratori?

Tot din acest compartiment (al carui sef lucreaza de la domiciliu-in Cluj) face parte un lucrator care munceste la sediul unui punct de lucru aflat in Constanta (care are un alt sef). Cine face instructajul SSM periodic al acestui lucrator de la Constanta si cine pastreaza cartea de instructaj SSM a acestui lucrator de la Constanta?

Tot din acest Compartiment (al carui sef lucreaza de la domiciliu-in Cluj) mai face parte un lucrator care lucreaza de la domiciliu (insa in Sibiu). Cine face instructajul SSM periodic al acestui lucrator care munceste de la domiciliu in Sibiu si cine pastreaza cartea de instructaj SSM a acestui lucrator ? (Nota: Societatea are inregistrat un punct de lucru in Sibiu, unde este un alt sef)

As dori si temeiul legal pentru raspunsuri. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2024
mvasilescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:41, 7 Aprilie 2024
HG nr. 259/ 2022 pentru modificare HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
5. La articolul 81, alineatele (1), (2), (4) și (5) se modifică și vor avea următorul cuprins:
Art. 81 (1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fișa de instruire individuală, întocmită pe suport hârtie sau în format electronic, conform informațiilor prevăzute în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei și datei instruirii.
(2) Completarea fișei de instruire individuală se va face în format electronic sau olograf, în funcție de varianta de instruire
aleasă, imediat după verificarea instruirii.
..................................................................................................
(4) Fișa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă, pe suport hârtie sau în format
electronic, după caz, și va fi însoțită de o copie a ultimei fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.
(5) Fișa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/ unitate, pe suport hârtie sau în format electronic, după caz, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.
6. La articolul 81, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (3.1)—(3.3 ), cu următorul cuprins:
3.1 În funcție de modalitatea stabilită de angajator prin regulamentul intern, fișa de instruire individuală se semnează
olograf sau cu semnătură electronică, semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată.
3.2 În conformitate cu prevederile art. 17 alin. (3) lit. o) și alin. (4) din Legea nr. 53/2003— Codul muncii, republicată, cu
modificările și completările ulterioare, procedurile privind utilizarea semnăturii electronice, semnăturii electronice
avansate sau semnăturii electronice calificate pentru semnarea fișei de instruire individuală se regăsesc în contractul individual de muncă.
3.3 Angajatorul are obligația de a asigura trasabilitatea și integritatea materialelor utilizate în cadrul fiecărei instruiri în
format electronic a lucrătorului.
7. După articolul 81 se introduce un nou articol, articolul 81.1, cu următorul cuprins:
-Art. 81.1 În cazul în care instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă se realizează în format electronic, fișa de instruire trebuie să fie semnată de către toate persoanele implicate în procesul de instruire, cu semnătură electronică, semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată.

~ final discuție ~