avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Zilele trecute am fost oprit de politia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Zilele trecute am fost oprit de politia rutiera și ...

Bună ziua. Zilele trecute am fost oprit de politia rutiera și mi sa luat certificatul de înmatriculare al mașinii pentru faptul ca domnul agent a considerat xa farurile led ale mașinii nu erau conforme. Mia dat drept de circulație 15 zile. Întrebarea mea este dacă pot sa contest acest profes verbal și cum pot face acest lucru .multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:04, 7 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți o plângere contravențională la judecătoria de care aparțineți, împotriva PV de contravenție. Dacă nu știți procedura, căutați pe internet, sau contactați un avocat.

Pina cind se prelungește dovada,adica după cele 15 zile care lea dat agentul o sa mia pot circula cu masina?
Multumesc

latka a scris:

Depuneți o plângere contravențională la judecătoria de care aparțineți, împotriva PV de contravenție. Dacă nu știți procedura, căutați pe internet, sau contactați un avocat.

acest răspuns util
Dovada nu se prelungeste, insa daca depuneti plangerea aceasta suspenda executarea sanctiunilor aplicate prin procesul-verbal. In cazul d-voastra trebuie sa dovediti ca farurile led ale masinii erau la data controlului conforme cu legislatia. Daca e vorba despre tipul de faruri asta s-ar putea face cu un expert RAR insa daca e vorba despre pozitionarea acestora e ceva mai greu de dovedit ca nu ati corectat pozitionarea dupa ce ati fost amendat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Întrebarea mea era ,daca depun contestație cit mai pot sa circul cu masina după ce expiră cele 15 zile din dovada. Multumesc

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Dovada nu se prelungeste, insa daca depuneti plangerea aceasta suspenda executarea sanctiunilor aplicate prin procesul-verbal. In cazul d-voastra trebuie sa dovediti ca farurile led ale masinii erau la data controlului conforme cu legislatia. Daca e vorba despre tipul de faruri asta s-ar putea face cu un expert RAR insa daca e vorba despre pozitionarea acestora e ceva mai greu de dovedit ca nu ati corectat pozitionarea dupa ce ati fost amendat.

acest răspuns util
Iar eu v-am scris ca plangerea suspenda sanctiunile dispuse prin P.V. Ce nu e clar?

~ final discuție ~