avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de căsătorie, ...

Bună ziua! Tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de căsătorie, decedează. Cu actuala soție nu are bunuri comune, întrebare :
La masa succesorală se prezintă copii din prima căsătorie și actuala soție? Dacă da, care sunt cotele raportat la întreaga avere? Mulțumesc anticipat ptr răspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 8 Aprilie 2024
Da , sotia mosteneste 1/4 și copiii impart egal, 3/4.
Bună ziua! 1/4 din toată averea sau 1/2 (jumatate din intreg) plus 1/4 din jumatatea soțului? Știu că bunurile dobândite înainte de căsătorie, donații nu intra la partaj, însă în caz de deces soția are aceleași drepturi 50% plus 1/4 din jumatatea defunctului!
Mulțumesc anticipat!

gi-jane2 a scris:

Da , sotia mosteneste 1/4 și copiii impart egal, 3/4.

Cotele se raportează la ce întra în masa succesorala și în acest caz, nu intra jumatate din bunuri, ci toate bunurile ca sunt bunuri proprii.
Deci daca sunt proprii, nu devin comune după deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Ce cota parte din mostenire are sotia in cazul urmator? am nevoie urgenta de informatii...daca poate sa ma ajute cineva indiraindii indiraindii 1.Un cuplu casatorit de 4 ani si 8 luni cu varste inaintate 2.Avere sot inainte de casatorie: o casa +terenuri+autoturism 3.Avere sotie inainte de ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale xp-kry xp-kry Se da urmatoarea situatie : atat sotia cat si sotul au cate un copil din afara casatoriei . Sotul decedeaza . La dezbaterea masei succesorale vine sotia ce se ... (vezi toată discuția)