Când se solicită plata daunelor materiale pentru o amendă aplicată in mod abuziv, in instanța de fond sau după ce câștig procesul?
Poate nu m-am făcut bine ințeles, poti cere daune morale dacă ai fost amendat in mod abuziv?
Când le ceri, la început, in timpul procesului sau la final?
Sansele sunt infime ca să nu spun egale cu 0.Teoretic puteți sa solicitați daune morale printr o acțiune separata după ce instanta anulează pv de contravenție...
Un funcționar public ma agresat in data de 16.01.2023 pe la ora 13:10, încercând să mă deposedeze de telefonul mobil, tot acesta a mimat că cheamă poliția si a plecat in biroul lui.
Neștiind care era adevărul, am apelat prin Direcția Generala de Politie (deci nu prin 112) , la secția a 4-a unde am specificat ce mi sa întâmplat si mi-au trimis un echipaj care a discutat cu mine si cu persona care ma agresat apoi au plecat. După o săptămâna m-am trezit cu o amendă prin care cică am refuzat să semnez procesul verbal, am refuzat să aduc mențiuni.. etc. un abuz..
Amenda fusese întocmită a doua zi pe data de 17.01,2023 la ora 07:30, pe furiș si nu mi sa oferit posibilitatea să fiu prezent sau informat despre ”fapta contravențională” precum că as fi alertat organele de ordine degeaba, nici să semnez sau să las obiecțiuni..
Amenda am atacat-o prin instanță si a trecut un an si ceva iar din întâmpinarea dată de D.G.P.M.B. sa menționat numai minciuni ... care erau contrazise chiar de înscrisurile lor pe care le-au depus la dosar o dată cu întâmpinarea...
Nu am avut de-a face cu legea fiind la prima mea amendă primită in mod abuziv.
De necrezut este faptul că acest lucru ma afectat, de un an de zile m-am trezit într-o altă lume unde infracțiunile sunt încurajate și protejate de ”legea” personală a funcționarului public incompetent.
Probabil tehnologia Ai o să le ia locurile de muncă si vom avea o viată mai liniștită bazată de obiectivitate și imparțialitate