avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara.acum sapte saptamani mi-a murit concubina. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara.acum sapte saptamani mi-a murit concubina. traiam impreuna ...

buna seara.acum sapte saptamani mi-a murit concubina.traiam impreuna de 16 ani,dar fara acte(nu hartia ne tine,imi spunea mereu).de vreo 4 ani contractasem impreuna un apartament,printr-un credit ipotecar(cota 50%,cu 50%),dar rata o plateam numai eu.trebuie acum sa fac succesiunea,cu fratele si cu parintii ei.desi sustin ca nu le trebuie nimic,totusi mi-e teama ca in fata notarului sa nu isi schimbe ideile.ce as putea face?m-ar interesa si cum se poate intra in posesia cotizatiei ei la pilonul 2 de pensie privata?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2024
mary_nyk, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:44, 8 Aprilie 2024
Nu le trebuie, nu le trebuie, dar cineva trebuie sa rămână moștenitor.
Dacă renunță și părinții și fratele concubinei, ar trebui sa vina la moștenire, rudele din clasele următoare (bunici, fratii/surorile bunicilor, unchi/mătuși, veri primari).
Iar dacă nu mai sunt în viata, ori renunță cu toții, moștenirea concubinei e vacantă și o culege statul.
Așadar, discutați cu parintii sau cu fratele, ca măcar unul dintre ei sa accepte succesiunea și sa o moștenească.
Dvs nu aveți cum sa intrați în posesia a nimic, decât dacă cel ce o va moșteni pe concubina va vinde/donează ulterior partea acesteia.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~