avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ! Am și eu o întrebare .Sunt căsătorită cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ! Am și eu o întrebare .Sunt căsătorită cu cetățean ...

Bună ! Am și eu o întrebare .Sunt căsătorită cu cetățean român dar eu sunt cetățean străin adică cetățean sârb .Detin permis de ședere temporar.Eu cu soțul meu am decis ca vrem să luăm un apartament și am dat un avans și am făcut o promisiune cu dezvoltator.Intrebarea mea este daca eu am drept ca soțul meu la acest apartament și dacă apar în acte ca cumpărător ? Am înțeles ca cetățenii străini nu au drept să cumpere un apartament sau teren .De asemenea când ne vom muta la locație nouă trebuie să declar la poliție de Imigrări nouă adresa pt schimbarea permisului de ședere .Trebuie să le dau un contract de vânzare-cumpărare dar eu dacă nu apar în contractul acela cum pot dovedi locuința ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:05, 8 Aprilie 2024
Cu privire la cetățenii statelor Non UE, aceștia pot deține dreptul de proprietate asupra terenurilor din România doar în măsura în care sunt cetățeni ai unor state cu care România a încheiat convenții bilaterale cu privire la acest lucru. În absența unui asemenea tratat, cetățenii străini vor putea deține dreptul de proprietate numai asupra clădirilor, urmând a dobândi numai un drept de superficie asupra terenului aferent acestora. Cetățenii statelor care nu au încheiat convenții cu România cu privire la dreptul de a deține proprietatea asupra terenurilor au în continuare opțiunea de a înființa o societate comercială română și, în baza naționalității acesteia, să dețină terenuri prin intermediul societății respective.
Prin urmare, puteti detine drept de proprietate asupra apartamentului. Daca sunteti sau nu trecuta in contract, dvs. trebuie sa stiti. Ar fi indicat sa angajati un avocat care sa va ajute in acest acest proces de achizitie si in cadrul modificarilor impuse de IGI.
Încă nu sunt trecută in acte în contractul de vânzare-cumpărare fiindcă nu e e gata apartamentul.La sfârșitul luni va fi gata .De aia întreba dacă în contractul de vânzare-cumpărare voi fi trecuta și eu împreună cu soțul meu ?
Puteti fi trecuta, important este sa cereti.

~ final discuție ~