avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fără preaviz prelungită ilegal de angajtor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fără preaviz prelungită ilegal de angajtor

Am nevoie de un răspuns urgent. Mi-am dat demisia prin notificare către angajator în baza art. 81 alin. (8) Codul Muncii adică demisie FĂRĂ PREAVIZ pt. încălcarea obligațiilor de către angajator. Angajatorul în mod ilegal a emis o decizie prin care a ”prelungit” de la sine putere cim-ul încetând contractul abia după 4 zile invocând că a făcut acest lucru în temeiul art. 81 alin (7) Codul Muncii care spune: ”Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.”
Eu în tot acest timp nu am fost la serviciu evident din motive lesne de înțeles și mi-e teamă că a făcut înadins acest lucru pt. a putea face și alte lucruri în ”prelungire”.
Ce trebuie să fac? Să fac contestație la angajator și să aștept răspunsul sau să merg la tribunal sau...? Ce trebuie să fac?
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2024
bizman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 8 Aprilie 2024
Ce a facut acel angajator nu are baza legala si nu poate prelungi un preaviz de la sine putere ..puteti merge in instanta.

~ final discuție ~